CONCENTRACIÓ, RUTA HOMENETGE, DINAR, CONCERT I XERRADA EXHUMACIÓ PORRERES: JORNADA PER LA MEMÒRIA

Començarem aquests 2017 amb la nostra habitual concentració, cada primer dissabte de mes, per la Veritat, la Justícia i la Reparació. En aquesta ocasió, a més,  hem organitzat una jornada per a la Memòria que comptarà amb les següents activitats:

  • Plaça del Mercat de l’Olivar a les 12:00 h: Concentració en homenatge a totes les víctimes de la fossa de Porreres, a càrrec de Memòria de Mallorca i Sa Feixina Sí que Tomba.
  • 13:00 h Ruta per la Memòria ”Les tretes”:

Ens dirigirem caminant al que fou centre de detenció feixista conegut popularment com a “Can Mir” situat on actualment és el Cinema Augusta, allà explicarem com els presos eren víctimes de les “tretes” i portats a executar a Porreres, com sofriren a les presons de Can Mir, Can Salas i el Castell de Bellver, les víctimes i les seves famílies, una de les més greus violacions contra els DDHH: les desaparicions forçades.

A continuació, al carrer Reina Maria Cristina, davant el que fou la Casa del Poble de Palma durant la República, recordarem a les Roges del Molinar, membres del Partit Comunista, que foren també víctimes de la repressió de la fossa de Porreres. En aquest indret precisament una d’elles, na Aurora Picornell, hi fou detinguda el 19 de juliol de 1936.

  • 14:00 h a Àgora Palma ”Dinar per l’Autogestió: Dinar per l’autogestió a càrrec dels companys d’Àgora Palma al mòdic preu de 4 € amb begudes a preus populars.
  • 15.00 h. Concert acústic: Cançons per la memòria,  a càrrec de Ana Martí cantautora feminista.
  • 17.00 h presentació del procés d’exhumació de la fossa de Porreres, amb projecció d’imatges:

L’història i experiència de l’exhumació de la fossa de Porreres, a càrrec de Tònia Oliver Paris i Peter Echave (coordinadors de l’exhumació i membres de Memòria de Mallorca).

Organitza: Memòria de Mallorca, Sa Feixina Si que Tomba i Agora Palma

Finalment, vos recordam que els objectius principals impulsen la nostra associació són els següents:

  • Anul·lació de les sentències franquistes.
  • Recerca, exhumació i identificació de les víctimes de la repressió franquista assassinades i enterrades a fosses clandestines, així com també la dignificació d’aquests espais i la seva protecció com a llocs de la Memòria.
  • Retirada dels símbols i monuments feixistes que atempten contra els drets humans enaltint el triomf de la dictadura.

https://www.facebook.com/events/164416727368911/