Documentals “Memòria i Oblit d’una Guerra”

Memòria i Oblit d’una Guerra

Memòria i oblit es constitueix en la primera compilació audiovisual dels esdeveniments i els testimonis que ha deixat la Guerra Civil a Mallorca. Compta amb la participació d’historiadors i investigadors com Josep Massot i Muntaner, Llorenç Capellà, Manel Suárez, David Ginard, Bartomeu Garí i Miquel Duran entre d’altres, i amb col.laboracions de prestigi com la de l’hispanista Paul Preston.

I l’esforç de la producció s’ha plasmat en la recollida d’imatges de diferents arxius audiovisuals d’època com el NO-DO, L’Instituto Luce d’Itàlia, o l’Arxiu de la Imatge i el So del Consell de Mallorca, així com arxius privats com els de la biblioteca March i el de Miquel Font…

La sèrie anirà fent una repassada dels esdeveniments més rellevants entorn a la data del 18 de juliol de 1936, i els fets que es desfermaren arreu de Mallorca després de l’esclat de la Guerra Civil. Així, durant els 26 episodis setmanals seran d’especial interès els successos a Manacor, Felanitx, Pollença, Porreres o Palma, tots ells amb el suport de testimonis presencials dels fets, alguns d’ells ja desapareguts, i per tant d’un valor testimonial incalculable.

“Memòria i oblit d’una guerra” conta la història de la Guerra Civil espanyola a Mallorca.
Aquest programa produït per Cinètica Produccions per a TV Mallorca, es divideix en tres temporadas amb tretze capítols de trenta minuts de durada on hi participen historiadors i investigadors com Josep Massot i Muntaner, Llorenç Capellà i Miquel Duran entre altres, i amb col·laboracions de prestigi com la de l’hispanista Paul Preston.

El 2008, la sèrie documental “Memòria i oblit d’una guerra”, obtingué el Premi Miquel dels Sants Oliver als Premis 31 de desembre de l’Obra Cultural Balear.

Podreu veure els vídeos en el següent enllaç:

https://ib3.org/memoriaioblit