Una exposició a Inca analitza i mostra com era l’escola franquista

Els treballs sobre l’època han estat realitzats pels estudiants d’Història de l’Educació de la UIB

ARA BALEARS Inca http://www.arabalears.cat/xarxa_local/exposicio-Inca-analitza-lescola-franquista_0_1771623001.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=ara

El claustre de Sant Domingo acollirà l’exposició ‘L’escola franquista’ des del 7 d’abril fins al 6 de maig. A la presentació, hi han estat presents el tinent de batle de Cultura, Antoni Rodríguez; el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas; la regidora d’Educació, Alice Weber, i el director del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears, el Dr. Bernat Sureda. La mostra tindrà material documental i peces del Museu de l’Educació, a més de fotografies privades i arxius sonors.

L’exposició està pensada per mostrar les diferències entre el sistema educatiu actual i el de la primera meitat del segle passat. “Es podrà veure com es tractava d’una escola dogmàtica, una escola diferent per a nins i nines i una escola que negava les diferències de llengua i cultura”, ha explicat Sureda. Així, les persones que visitin la mostra veuran elements com llibres i eines d’ensenyament dedicats uns només a nins i d’altres només a nines.

També hi haurà uns panells informatius de testimonis directes de l’època que han confeccionat els alumnes d’Història de l’Educació de la UIB. “Entre setmana i els dissabtes, el públic en general podrà visitar l’exposició, però els centres educatius que ho sol·licitin podran tenir visites guiades amb els tècnics del Museu de l’Educació”, ha dit Weber.