Una víctima del feixisme d’avui dia

Salut companyes i companys,

El passat mes d’abril moria el jove de 28 anys Alpha Pam, d’una tuberculosi, a causa de l’exclusió sanitària decidida per les polítiques d’austeritat que ens apliquen els feixistes d’avui. Per això, i com entitat que defensa els drets de les víctimes del feixisme,  ens indignam davant la vulneració dels drets humans amb el cas d’aquest jove i amb altres immigrants a la nostra comunitat.
Per tant, donam el nostre suport a les iniciatives que sorgeixen des de la societat civil  per denunciar públicament el sofriment de moltes persones que ara mateix estan pagant, estam pagant, tots i totes, la falsa crisi que ens han imposat.

 Us pregam que, si podeu, hi col.laboreu i doneu la màxima difusió al projecte
MdM
Foto_Alpha_Banner_4
Estimats amics i amigues,
Alpha Pam moria el passat mes d’abril d’una tuberculosi, a causa de l’exclusió sanitària provocada per les polìtiques d’austeritat que pateix el nostre pais. Però el cas d’Alpha Pam no és excepcional. Per això, un grup de professionals del sector audiovisual hem engegat un documental per contar la seva història i que aquests tipus de successos no es tornin a repetir mai més.
Aquest documental es una crida a la societat en el seu conjunt. La mort d’un ciutadà jove, fort i vital a causa d’una malaltia curable ens obliga a fer una profunda autocrítica. El cas d’Alpha Pam ha aixecat una polseguera política i social a les Balears i a bona part de l’Estat espanyol que, poc a poc, va calmant-se. Amb el temps, tot tornarà a una “normalitat” que, en la nostra opinió, no es admissible. Aquest treball vol lluitar contra l’oblit d’un succés gravíssim que ha de ser investigat fins al fons. Volem també que aquest documental es converteixi en una eina de divulgació i de denúncia en mans de les organitzacions i ciutadans que treballen en el camp social. En aquest sentit, el documental es certificarà amb una llicència oberta perquè pugui ser distribuït de manera totalment lliure i gratuïta. 
Muerte accidental de un inmigrante. El Caso Alpha Pam pretén, a través de la historia de Alpha Pam, posar cara a la manca d’assistència que pateixen desenes de milers de persones des de que la promulgació del Decreto Ley 16/2012 per part del Govern Rajoy els ha retirat la targeta sanitària. I per poder fer-ho amb professionalitat i amb  l’autonomia i llibertat de criteri que ens proporciona l’independència econòmica, hem habilitat un crowdfunding (o micromecenatge) a Goteo:
 y un compte corrent a Caixa Colonya:
La veu de Kalidou, amic d’Alpha Pam, i les de les altres persones relacionades amb aquest cas, ens ajudaràn a coneixer els fets i a donar respostes als interrogants que envolten aquesta tràgica història. Amb el cas d’Alpha Pam com exemple recent i proper, aquest documental analitzarà la situació que els inmigrants sense papers viuen en el seu conjunt des de que els ha estat suprimit el lliure accés a la sanitat pública i gratuïta. Un drama que, dia a dia, segueix afectant a un bon nombre de ciutadans.
Els promotors d’aquest documental porten  la seva motxilla carregada d’experiències amb una àmplia repercussió (Memòria i Oblit d’una Guerra, Estat d’Exili, Monstres de Ca meva…). Un equip unit per una marcada inclinació cap a la temàtica social i format per:  Javier González, Magdalena López-Baisson, Núria Abad, Nofre Moyà, Alberto Jarabo i Pedro de Echave.
Una mort com la d’Alpha Pam se’ns fa moralment insuportable. Si penses com nosaltres, per favor, ajuda’ns a tirar endevant aquest projecte.Colabora i/o difon en la mida de les teves possibilitats.
Salut i Gràcies.
PROJECTE ALPHA