Conferència a Porto Cristo, 29 de juny

Divendres, 29 de juny a les 20.30 h. Centre de Cultura de Porto Cristo, carrer Muntaner 45

Conferència a càrrec de Lourdes Melis, llicenciada en Història de l¹Art i màster en Patrimoni Cultural:

LES FESTES FEIXISTES DEL 4 DE SETEMBRE DE PORTO CRISTO

El desembarc del 16 d¹agost de 1936 de les tropes republicanes a la costa de Porto Cristo suposà un dels atacs més forts rebuts pel bàndol nacional. Per això, la victòria que aquest darrer obtengué amb la retirada de l¹exèrcit republicà el dia 4 de setembre fou molt significativa. Per tal de commemorar el fet, cada any el 4 de setembre el règim franquista celebrava una sèrie d¹actes commemoratius i festius a Porto Cristo. L¹estudi que aquí es presenta és un anàlisi d¹aquestes festes a partir dels setmanari Arriba, publicat a Manacor i a través del qual es farà un recorregut pels actes més importants d¹aquesta commemoració duita a terme en el nostre poble.