Rebuig de la CGT a l’atemptat contra el Bosc de la Memòria

(Tribuna Mallorca, 16 de març 2011)

L’atac feixista contra el Bosc de la Memòria de Bendinat i contra el Mur de la Memòria de Palma, continuen provocant reaccions. A les del PSOE, el PSM i Esquerra s’hi afegeix ara la CGT. El sindicat considera que l’atemptat “deixa molt clar que el feixisme és viu i actua a Mallorca, en un context de passivitat de les forces de seguretat de l’Estat i de complicitat de la dreta neofranquista, que encara no ha dit res davant aquests atemptats ni tampoc ha fet cap condemna de la dictadura franquista i la repressió”.

 “Aquesta és l’enèsima vegada que l’emblemàtic monument a la memòria dels assassinats per la repressió feixista és destrossat, i també la primera ocasió que el recent monument a la memòria d’Emili Darder, i dels altres assassinats a Palma, rep els atacs de la intolerància feixista”.

Per tot això, la CGT mostra la seva condemna i repulsa per aquests fets i, alhora, exigeix la immediata identificació dels autors dels atacs al Bosc de la Memòria, i del Mur de la Memòria de Palma, així com la depuració de les seves responsabilitats. “Si les nostres suposades “autoritats” volen, ho tenen molt bo de fer, ja que per la grafia són els mateixos de sempre”. La CGT també demana la immediata reparació de les destrosses causades i l’establiment de les mesures de vigilància preventives. Així mateix exigeix la condemna d’aquests fets per part de totes les forces polítiques, “en especial del PP, que amb el seu silenci deixa molt clar a quina part es situa, que no és la de les víctimes, sinó la dels seus botxins”.

La CGT de les Illes Balears considera necessària fer pública la seva protesta per uns fets que no són aïllats, i la seva convicció que cal que les entitats de la societat civil mallorquina, davant aquests atacs covards i miserables, defensin públicament la memòria de les víctimes del feixisme, i plantin cara a la barbàrie feixista, com a condició per poder gaudir dels mínims del que s’anomena democràcia. La CGT de les Illes Balears vol retre homenatge a la memòria de tots els homes i totes les dones que varen donar la seva vida, o varen patir la repressió feixista, en defensa de la llibertat.