NOTA INFORMATIVA

Davant la notícia apareguda ahir i avui, dies 5 i 6 de novembre, als mitjans de comunicació, sobre la desaparició de la placa a la paret de l’antiga presó de Can Mir posada per l’Ajuntament de Palma l’any passat, manifestam:  

Que és totalment incert, com diu la noticia, que la nostra entitat intervingués en la col·locació de la placa, així com tampoc ho va fer en el text que hi consta inscrit.

Que ningú de l’Ajuntament de Palma ens va informar d’aquesta iniciativa ni de la col·locació de la placa, i ens n’adonàrem quan la fotografia es va publicar als mitjans de comunicació.

Que mai haguéssim acceptat la col·locació d’una placa que fa referència al patiment dels presoners del feixisme devora un nom de carrer dedicat a Joan March, qui va finançar la guerra al dictador feixista Francisco Franco. 

Finalment,  exigim a les actuals autoritats de l’Ajuntament de Palma  la informació dels fets als ciutadans i ciutadanes, amb la corresponent investigació per trobar els responsables, la restitució de la placa explicativa i d’homenatge als homes que hi patiren presó i la retirada del nom del carrer a Joan March, com hem fet sempre des dels nostres inicis. 

Memòria de Mallorca