Silencis de la Guerra Civil a Can Alcover

El drama centra una obra en la qual els personatges són presos de la por i de la ignorància

(Diari de Balears, 26 juliol 2010)

 

Integrants de la companyia durant l’acte de presentació. Foto: A. Sabater.

Els dies de la Guerra Civil a Mallorca i les seves conseqüències han servit d’inspiració a joves d’entre 15 i 19 anys per realitzar l’obra Silencis, fruit del curs d’estiu El teatre reial de l’associació Trenta-1.

David Marín ha estat l’encarregat de dirigir els alumnes i els actors que avui, demà i demà passat representaran l’obra al pati de l’espai Can Alcover, amb entrada gratuïta. “Volia treballar el drama, textos naturalistes i realistes”, afirmà Marín, més experimentat en el gènere de la comèdia.

“La Guerra Civil és una conjuntura que propicia tractar les relacions humanes. No hi ha cap història en concret, sinó un seguit de diverses situacions”, afirmà el director, qui amb el curs cercà explorar “com actua la gent afectada per la por i la ignorància”. Les presons de Can Mir i Can Salas són entorns on s’inspira una obra que sorgeix de la creació col·lectiva.

´Silencis´, la represión franquista en Can Alcover

EFE (Diario de Mallorca, 26 juliol 2010)

Cartel del ciclo teatral Can Alcover

El centro Can Alcover-Espai de Cultura acogerá desde mañana hasta el jueves las funciones de la obra de teatro “Silencis” que escenifica la situación de Mallorca durante la represión franquista.



Dirigida por David Marín, “Silencis” subirá al escenario a Mateu Bauçà, Neus Coll, Rocío Galiano, Victoria Jiménez, Cristina Ligero, Valeria Medina, Elena Nieto, Javier Nieto, Raúl Rivero y Teresa Sastre.

La dirección musical, según informa un comunicado de la Obra Cultural Balear (OCB), ha corrido a cargo de Mateu Bauçà; la traducción y revisión de textos los ha hecho Aina Serra, y la fotografía y el diseño gráfico los firma Isabel Forteza.



“Silencis” trata sobre la represión franquista en Mallorca, con una dramaturgia basada en textos de Sanchís Sinisterra, Fernan Gómez, Edward Bond y en la creación colectiva.