Comunicat referent a la Causa Argentina contra els crims del franquisme

Amigues i amics, vos informam:

Demà dimarts, dia 27 de maig,  la nostra Associació rebrà als advocats argentins, Doctora Ana Messuti i Doctor Máximo Castex, que formen part de la comitiva que acompanya la Jutgessa María Romilda Servini de Cubría, instructora de l’única causa oberta en el mon contra els crims del franquisme,  en el seu actual viatge a l’Estat Espanyol.

Els dos advocats ens visiten per prendre testimoni oral a 5 víctimes querellants que, per la seva avançada edat i reduïda mobilitat, no poden viatjar a Madrid a declarar.  Recolliran els testimonis orals i les seves peticions i les  transmetran  a la citada jutgessa davant la impossibilitat que aquesta vengui a Mallorca per problemes d’agenda.

Començaran les declaracions a les 11 hores i tenim previst que acabin a les 19 hores del mateix dimarts. Els dos emissaris han de partir de nou amb la comitiva per retornar a Bons Aires el proper dia 30.

Per a les víctimes del franquisme, el  fet de declarar en el procés aconsegueix l’efecte reparador que necessiten i forma part de la tasca judicial desenvolupada per la nostra associació, aconseguint dues de les nostres màximes: Justícia i Reparació.

Treballam perquè totes i tots els querellants de Mallorca puguem declarar judicialment davant la jutgessa, quan aquesta retorni a Bons Aires, a través de vídeo conferències en el Consulat Argenti a Madrid, que és el Consulat de l’Estat que té els mitjans tècnics per fer-ho.

Hem començat ara aquí, aprofitant la visita de la jutgessa i la seva comitiva judicial a l’Estat, amb aquestes primeres cinc víctimes directes per la seva dificultat per viatjar.

Finalment, volem manifestar que Memòria de Mallorca seguirà lluitat i treballant per aconseguir el Dret a la Justícia per a totes les víctimes del franquisme.