Pau amb Dignitat Illes Balears i Memòria de Mallorca us conviden a la xerrada:

“Drets Humans i Memòria Històrica: el cas de Guatemala”

Lloc: Can Alcover – Espai de Cultura (Obra Cultural Balear)

Adreça: C/ de Sant Alonso, 24. 07001 – Palma

Data: Dijous 24 de març de 2011

Hora: 19.00

 A càrrec d’ALBERTO FUENTES, coordinador del projecte Arxiu de la Memòria Històrica de Guatemala i un dels protagonistes de l’aquesta batalla contra l’oblit.

Presenta: MARIA ANTÒNIA OLIVER, presidenta de l’Associació Memòria de Mallorca

Durant el transcurs de la xerrada es projectarà el documental La Isla, que narra el descobriment accidental de milions de documents relacionats amb les desaparicions i repressió soferta pel poble de Guatemala.

Es tracta d’una autèntica història de pel·lícula, que ha estat recollida al film La Isla. Archivos de una Tragedia, del director alemany Uli Stelzner, producte de més de 4 anys de feina. És una pel·lícula dura, per la cruesa dels testimonis, que pretén donar a conèixer l’existència d’aquest Arxiu Històric de la Policia Nacional, existència d’altra banda desconeguda per la majoria de la població guatemalenca.

El documental pretén informar i ajudar a recuperar la memòria, pas imprescindible per a un verdader procés de reconciliació nacional. En el film les verdaderes protagonistes són les víctimes, en el relat de les seves experiències i en la seva lluita per la veritat i la justícia

Esperant sigui del vostre interès,  rebeu una cordial salutació

Memòria de Mallorca